Jornada internacional: el fil de la sostenibilitat

Avui, a Terrassa, té lloc la jornada “el fil de la sostenibilitat“, dedicada a la compra pública sostenible amb caràcter innovador, especialment dins el sector tèxtil. Aquesta jornada és rellevant per dos motius principals:

1) És convenient que la compra pública també s’orienti a la implementació de solucions avançades i pioneres, igual que per exemple, ho fa l’administració dels Estats Units. Això incentiva la innovació i la R+D, donant entrada al mercat o impuls a les empreses més petites front a les grans multinacionals. A més, en el sector tèxtil, en contínua adaptació, es fa encara més necessari que hi hagi un suport de tot l’ecosistema.

2) En els últims anys, s’està produïnt un boom sostenible, que no pot només ser una moda. El fet que pensem els productes des d’una perespectiva neta farà que poguem viure millor ara i les generacions futures. La sostenibilitat s’ha d’entendre en sentit ampli, des de el consum energètic un cop produït i en funcionament, fins a la quantitat necessària d’energia per a la seva producció i concepció.

Deixa un comentari